Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ιανουάριος



ΚΡΙΟΣ

Άκου λίγο ρε συ κριαράκι.. χαλάρωσε την μαγκιά σου. Παίζεις μπάλα μόνος σου και καλά το κάνεις, αφού μπορείς κι αφού η θεά Αφροδίτη σε κάνει support να είσαι φωτιά αναμμένη. Έτσι όπως έχεις πάρει φόρα… ναι, οι νέες γνωριμίες πολλές και τα αποτελέσματα της πτώσης –των άλλων, βεβαίως βεβαίως-  άμεσα. Ευτυχώς ο ανάδρομος Ερμής σου ρίχνει λίγο τους τόνους. Η δράση μεγάλε, έχει και αντίδραση. Κλείσε κανέναν παλιό φάκελο!

ΤΑΥΡΟΣ

Νέα η σελήνη στις 10/01 κι ευνοεί αποδράσεις μακρινές. Μην το πάρεις σοβαρά και ξεκινήσεις για το φεγγάρι. Ας είναι η μακρινή εξόρμηση στην Κούβα… εκεί μπορεί να συναντήσεις και την αδελφή
-νοσοκόμα ψυχή. Χαλάρωσε κι απόλαυσε το πρόσκαιρο, γιατί η θηλιά μετά σφίγγει. Είσαι ραλίστας-ρεαλιστής, αλλά γίνε και μια σταλιά ρομαντικός κι αφέσου. Νταξ, μην το παρακάνεις κι όλας κι έρθει κανένας απόγονος και μετά με κράζεις. Παν μέτρον…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Άλλάζεις, αλλάζεις… το νιώθω αλλάζεις. Κοιτάς μπροστά. Τι βλέπεις;; Το δάσος ή το δέντρο; Αλλοπαρμένε δίδυμε… ναι, δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτε. Έχεις φτιάξει το δικό σου μικρό παράδεισο. Γι’ αυτό και χωρίς να πάρεις πρέφα θα σε παντρέψουν ή θα σε χωρίσουν. Εσύ ακολούθα το ένστικτό σου. Έχεις; Βλέπω μια ευκαιρία να γίνεις από φέτος σοφός. Σοφότερος. Ίδωμεν… its up to you, babe.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αγαπημένο καρκινάκι. Δεν μπορείς να συνυπάρξεις με άλλον άνθρωπο; Δεν μου κάνει εντύπωση. Γι’ αυτό σου έχω αδυναμία, άλλωστε. Γιατί είσαι λίγο αρρωστάκι. Και πολύ μέσα στο συναίσθημα. Όπως μια φίλη κάνει βουτιά στις σοκολάτες και το γουρούνι στις λάσπες. Μέτρα διαταραχές. Στην ζωή σου, στο μυαλό, στην δουλειά, στο παρόν, στο παρελθόν. Στις 13/01 φύσα απαλά την σφαίρα, ρίξε πενηντάευρω στην γυάλα και παρ’ το αλλιώς. Βαθιές αλλαγές, όσο βαθιές και οι πληγές.

ΛΕΩΝ

Στοχοκατεύθυνση, έχεις! Αλλοίμονο! Επικεντρώνεσαι μόνο στην δουλειά και στην καριέρα. Δεν είναι το χρήμα το παν βασιλιά μου. Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός. Οι αξίες σου αλλάζουν και ψάχνεις νέα μονοπάτια στη ζούγκλα. Κι επειδή κουνάς την χαίτη σου και σε ζηλεύουν όλοι, προσοχή στην κακιά γλώσσα στα χτυπήματα κάτω από την πανάκριβη γραφειάρα σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αναλύεις, αναλύεις, αναλύεις… η αγαπημένη σου ταινία;; ‘’Ανάλυσέ το’’.  Και να ‘σουν καλός στα μαθηματικά, να πω okey. Την διαίρεση με δεκαδικούς, έλα πες μου, μεταξύ μας, ξεχασμένη την έχεις. Μην κάνεις τόσους υπολογισμούς, σκέψεις κι ερωτήσεις. Άμα δεν το καταλαβαίνεις ένα πράγμα, δεν το καταλαβαίνεις. Τι να κάνουμε τώρα; Ρίξε μια ματιά τι θα κάνεις με τα επαγγελματικά σου.. και μην τραβάς τα άκρα παρθένε. Θα σου τραβήξουν κανένα χαστούκι.

ΖΥΓΟΣ

Τα τελευταία χρόνια τα έβαλες κάτω τα πράγματα και τα σκέφτηκες. Τώρα κάνε την σκέψη, πράξη. Άλλαξε σπίτι. Άλλαξε σύντροφο. Βρες άλλη δουλειά. Μετακόμισε σε άλλο σπίτι. Σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη. Έχω ένα φιλαράκι που δεν θέλει να σε βλέπει, ούτε σε ζωγραφιά.  Αγόρασε, πούλα, ξεπούλα. Αισιόδοξε ζυγέ, γιατί πέφτουμε; Πάρε το χρόνο σου, μην ξημερώσουμε κιόλας, γιατί θα πετάξουν τα πουλάκια, πάρε το χώρο σου και όρμα στον πατσά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχεις πρόλογο… έχεις πολύ καλό πρόλογο, αλλά προσπάθησε να πείσεις τους άλλους και με επιχειρήματα. Δες κι αυτήν την πλευρά του πράγματος. Είσαι ωραίος και το ξέρεις. Τι να σου πω; Ότι θα κάνεις γνωριμίες και μάλιστα παθιασμένες; Ότι θα έχεις εντάσεις; Ότι θα βράζουν οι άλλοι στο καζάνι τους για πάρτη σου; Αν δεν το κάνουν για σένα, για ποιον θα το κάνουν; Καυτά βράδια έρχονται, τις κρύες νύχτες του Γενάρη. Προσοχή στο τζάκι. Τα εμπόδια τα πηδάς και γενικά με το μπαρδόν, αλλά μας ‘’πηδάς’’. Και δεν μας αρέσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αφροδίτη και Κρόνος βρίσκονται σε εσάς και πίνετε μαζί τα καφεδάκια σας. Μάλλον τα ποτάκια σας.  Ή θα είστε τρα λα λα και δυο λαλούν και τρεις χορεύουν… ή βαρύ πεπόνι με χοντρή την φλούδα. Να σου αναγνωρίσω ότι έχεις υπομονή γαϊδουριού να πετύχεις αυτό που θες κι ας μην έρχεται. Βαθιά η θάλασσα. Ο Άρης θα σου δώσει την λύση. Αν θες να πας μπροστά, γύρνα πίσω και πάρε φόρα. Ο έρωτας σου δίνει φτερά τοξοτάκι. Το μυαλό σου βασικά μόνο εκεί το έχεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Άλωνίζεις. Κάνεις ό,τι γουστάρεις και μαγκιά σου. Εργατικέ αιγόκερε ο έρωτας τούτον εδώ το μήνα μπορεί να σε τρελάνει. Εσύ όμως έχεις στρώσει καλά για να κοιμάσαι ήσυχα. Με άμυνες, δύσπιστος, θες τις αποδείξεις σου για τα λόγια τα όμορφα και τα μεγάλα που ακούς. Παραδώσου λίγο. Μια ζωή θα ζήσεις. Δεύτερη δεν έχει. Βγες από τον κόσμο σου, στον έξω κόσμο. Υπάρχει δεν μπορεί να μην υπάρχει κι εκεί ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αγαπώ υδροχόο, όπως ο διάολος το λιβάνι. Γίνεται! Λοιπόν, υδροχόε. Βήμα πρώτο. Πας στα jumbo. Αγοράζεις μπλοκάκι με 0,99 ευρώ. Θα σου χρειαστεί. Επιστρέφεις σπίτι. Κάνεις δυο στήλες. Αριστερά οι επιτυχίες. Δεξιά οι αποτυχίες. Τυχαία μπήκαν δεξιά-αριστερά οι τίτλοι. Πιάσε τον Ιανουάριο από τα… μαλλιά. Κι άμα θες κι από αλλού, από αλλού. Ερωτικά, είτε στο δείχνουν, είτε όχι δεν έχεις ανασφάλεια. Γιατί, εσύ ξέρεις ποιος είσαι.

ΙΧΘΕΙΣ

Το παπάκι το λύσαμε, δεν πάει στην ποταμιά. Το ψαράκι πού πάει; Σε θάλασσες, γλυκά νερά ή σε γυάλα; Βγαίνει στους δρόμους για νέες φιλίες-γνωριμίες. Διανοούμενος γαρ, ψάχνεις ακόμη τον Διογένη, τον άνθρωπο, το φανάρι. Θέλεις να παίξεις ρόλο στην ανθρωπότητα. Θέλεις να βρεις τους άλλους με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες. Καλή τύχη ψαράκι. Μην πάθεις ασφυξία από την σαπίλα που κυκλοφορεί και πονέσεις πάλι, δεν θέλω. Οι προβληματικές καταστάσεις σε θρέφουν και μετά σε καταστρέφουν. Και τι να λέει αυτό; Πού πας ρε ψαράκι με τέτοιον καιρό;

                                      Μαίρη Γεωργιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου