Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ / WORLDS APART

Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ηθοποιοί: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τζ.Κ.Σίμονς, Άντρεα Όσβαρτ, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Ταφίκ Μπαρχόμ, Νίκη Βάκαλη
Διάρκεια: 125 λεπτά
Είδος ταινίας:ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Τρεις γενιές, τρεις παράλληλες ερωτικές ιστορίες, μια πραγματικότητα.
Ένας άλλος Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Η Ελλάδα του σήμερα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το μεταναστευτικό, η ανεργία, ο ρατσισμός, η κατάθλιψη και απέναντί τους στέκεται εχθρός τους ο έρωτας.
Τα θέματα της ταινίας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο επίκαιρα. Ο πόλεμος στη Συρία και το ζήτημα των μεταναστών, όπως και η ρατσιστική και βίαιη αντιμετώπισή. Η οικονομική κρίση στον επαγγελματικό τομέα και την ανεργία, που έχουν σαν αποτέλεσμα προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Καθώς και η ανάπτυξη της ερώτησης «Μπορούμε να πούμε ποτέ, ότι είναι πολύ αργά για έρωτες»;
Ο Farris (Tawfeek Barhom) σώζει την Δάφνη (Νίκη Βακάλη) από το να
πέσει θύμα επίθεσης. Οι δυο τους ερωτεύονται, αγνοώντας τις δυσκολίες που είναι βέβαιο πως περιμένουν την κοινή τους ζωή. Ο δυστυχισμένος και καταθλιπτικός 40χρονος Γιώργος (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην εταιρεία του, στην οποία έρχεται για να κάνει σοβαρές περικοπές η Σουηδέζα Elise (Andrea Osvárt).  Ποτέ ότι είναι πολύ. Ο 65χρονος Γερμανός Sebastian (J.K. Simmons) γνωρίζει την δυστυχισμένη νοικοκυρά Μαρία (Μαρία Καβογιάννη) σε ένα σουπερμάρκετ και τα συναισθήματα μεταξύ τους δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι ο έρωτας είναι η λύση για τα πάντα, τουλάχιστον πρέπει να πιστέψετε ότι η δύναμή του μεταλλάσει και αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα για να δούμε ένα ασημένιο πέπλο στην όλη δύσκολη και καταθλιπτική κατάσταση που ζούμε, όσοι απομείναμε στη χώρα μας.

Καλή σας διασκέδαση!
                                                          

                                                                                           Ευτυχία 



Καρύδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου