Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

10’ πιο απομακρυσμένοι-μη τουριστικοί προορισμοί!!!

Νησιά, Tristan da cunha. Oι στον αριθμό 300 κάτοικοι του δεν πτοούνται από το γεγονός ότι ζουν σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Οι τριακόσιοι αποτελούν απογόνους οχτώ ανδρών κι επτά γυναικών που εγκαταστάθηκαν εκεί στις αρχές του δεκάτου ενάτου αιώνα. Τα νησιά παρακαλώ διαθέτουν νοσοκομείο, σχολείο και μουσείο.
Αυτόνομη ζώνη Θιβέτ, Motuo. Μυστηριώδης και μυστηριακή είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας. Παρθένο το τοπίο το λες χωρίς δεύτερη σκέψη. Χαμένη και χωμένη στην αγκαλιά Θιβετιανών βουνών.
Καναδάς, Alert. Απέχει μόνο οχτακόσια χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο. Αν θες να μετρήσεις μόνιμους κατοίκους το σύνολο θα το βγάλεις πέντε. Εβδομήντα στρατιώτες βρίσκονταν σε υπηρεσία της περιοχής. Δύσκολο σε πρόσβαση μέρος εξαιτίας φυσικά των ακραίων καιρικών συνθηκών. Χειμώνας! Χειμώνας! Με το κουτάλι χειμώνας!
Νησιά, Pitcairn. Είναι κοντά στην Ταϊτή. Απέχουν κάποια χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα των αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας στον Ειρηνικό. Καθώς περνούσε από εκεί πλοίο το 1789 αποφάσισαν κάποιοι από το πλήρωμα να κατέβουν και αποτέλεσαν μάλιστα τους πρώτους κατοίκους.
Ανταρκτική, νησιά Kerguelen. Αν αποφασίσεις να έρθεις ποτέ εδώ θες ένα μήνα ταξίδι με πλοίο. Τα ξέρουμε κι ως νησιά της ερήμωσης. Ήταν προορισμός των κυνηγών φαλαινών. Από το 1949 τράβηξε την προσοχή και ερευνητών και μελετητών. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα εδώ.
Γροιλανδία, Ιlloqortormiut. Μικρό, γραφικό νησί 450 ψαράδων στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας. Προσβάσιμο το χωριό δια θαλάσσης. Πλοία φτάνουν σε ειδικές περιπτώσεις. Αεροπλάνο πετάει ανά δύο εβδομάδες.
Ισλανδία, το σπίτι στο νησί Ellidaey. Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας είναι χτισμένο τούτο το πανέμορφο σπίτι. Η ιστορία θέλει να ήταν πριν τριακόσια χρόνια το σπιτικό πέντε οικογενειών που ασχολούνταν με το ψάρεμα και απολάμβαναν τέτοια άγρια ομορφιά.
Ανταρκτική, Mc Murdo. Ανεπίσημη πρωτεύουσα της περιοχής κι επιστημονική βάση. Σε ένα εξαιρετικά μαγευτικό αλλά κι επικίνδυνο τοπίο διαμένουν περίπου 1300 επιστήμονες-μελετητές. Και φυσικά έρχονται αντιμέτωποι με το εξαιρετικά άσχημο κλίμα της περιοχής.
Περού,  Rinconado. Θεωρείται σύμφωνα με το national geographic η ψηλότερη πόλη στον κόσμο. Είναι χτισμένη στις Άνδεις. Διαθέτει 250 ορυχεία η περιοχή, όπου και απασχολούνται οι συνηθισμένοι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτοικοι.
Νήσοι Φερόες, χωριό Gasadalur. Μικρό χωριό των νήσων Φερόες με 18 κατοίκους πληθυσμό. Οι άνθρωποι προμηθεύονται τα αγαθά τους απευθείας από την γη. Προφανώς και αγαπούν πολύ την φύση και την ησυχία τους. Και είναι ευτυχισμένοι, αφού η θέα σου κόβει την ανάσα. Βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού.
                                                      
                                                    Μαίρη Γεωργιοπούλου.

Πηγή: news 247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου