Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ‘’θλιμμένη’’ ιστορία ενός πύργου στην Κίνα

Αν ποτέ βρεθείς στην ανατολική Κίνα, στην πόλη Shandong σίγουρα θα σταθείς να φωτογραφηθείς μπροστά στο περίεργο τούτο κτίσμα-πύργο. Σίγουρα θα παραξενευτείς από το δημιούργημα του Κινέζου αγρότη, Χου Γκουαντζού. Το κατασκεύασε μόνος. Τα υλικά που χρησιμοποίησε; Πηλό, τούβλα και ξύλα. Και ναι, είναι η τουριστική ατραξιόν της περιοχής, γιατί αυτός ο πύργος κρύβει πίσω μια θλιμμένη ιστορία.
Ο πενηνταπεντάχρονος αγρότης έχει διαγνωστεί με νοητική στέρηση. Επιβιώνει από την σίτιση που του
προσφέρουν οι γείτονες κι από ένα κρατικό επίδομα. Όταν έχασε τα δύο του αδέλφια, αρνούμενος να δεχτεί την απώλεια, κατασκεύασε αυτόν τον επταώροφο, περίεργο πύργο. Σκοπός της κατασκευής, όταν αυτοί επιστρέψουν να ζήσουν εκεί, όλοι μαζί!
Γνωρίζοντας την κατάστασή του οι τοπικές αρχές δεν επενέβησαν καθόλου για το γκρέμισμα του πύργου του. Μάλιστα έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο. Πολλοί τουρίστες καθημερινά στέκονται μπροστά του να τον περιεργαστούν και να τραβήξουν μια φώτο αναμνηστική.
Για πολλά χρόνια ο ‘’χάρτινος’’ ετοιμόρροπος πύργος αποτελούσε την μόνιμη κατοικία του Χου. Οι συμπολίτες του, τον έπεισαν να εγκαταλείψει το κτίριο και να μετακομίσει σε ένα συμβατικά χτισμένο σπίτι, που ανέλαβαν οι ίδιοι να κατασκευάσουν.
Αυτή είναι η ‘’στενάχωρη’’ ιστορία του Κινέζου αγρότη και του περίεργου πύργου του…
                                                           Μαίρη Γεωργιοπούλου
Πηγή: news 247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου