Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ!!!


Αγαπημένη φίλε\φίλη μην περιμένεις μαγικές συνταγές με βοτάνια που θα σου διώξουν τα ανεπιθύμητα κιλά, αν τα συνοδεύεις με πιτόγυρα και junk food

Να μερικά βότανα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους…



Λουΐζα: Kυρία με τα όλα της. Ρυθμίζει την όρεξη, βοηθά τον μεταβολισμό, καίει το λίπος, μέγας εχθρός της κατακράτησης. 2 φλιτζάνια είναι οκ.

Χαμομήλι: Το αγνό μας χαμομηλάκι ξεφουσκώνει και λέει τέλος στην πρησμένη κοιλιά… 2 φλιτζάνια είναι ό,τι πρέπει.

Πράσινο τσάι: 4 φλιτζανάκια την μέρα και το αγαπημένο μας τσάι που το βρίσκουμε παντού, διεγείρει τις καύσεις…

Μαϊντανός: Μπορείς να τον φυτέψεις και σε γλαστρούλα στο μπαλκόνι σου. Είσαι λαίμαργος κι αυτό είναι το μέγα πρόβλημα; Ο μαϊντανός θα σε βοηθήσει και θα καταστείλει την λιγούρα σου. Μην το παρακάνεις όμως. 2 κούπες την εβδομάδα είναι το πιο σωστό.

Ιβίσκος: Εξωτικός και θεραπευτικός. Συνιστάται σε όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας… βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος! Διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, 1 κουταλάκι του τσαγιού ξηρό βότανο. Το σκεπάζουμε για 10’ λεπτά. Πίνουμε 3 φορές την μέρα, μετά τα γεύματα.

Φασκόμηλο: Ναι, με το φασκόμηλο, αποβάλλονται τα περιττά υγρά από το σώμα! Έχει τόσο ωραίο άρωμα και είναι τόσο γευστικό που άνετα το χρησιμοποιείς και στην μαγειρική. Βράσε μια χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό και πιες ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα!

Σημύδα: Καταπολεμά την κυτταρίτιδα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βοηθά στην καύση του λίπους και έχει διουρητική δράση… χαρίζει ενέργεια κι ευεξία. Διαλύετε 2 κουταλάκια φύλλα σημύδας σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Πίνετε 3-4 φλιτζάνια την μέρα για 3 εβδομάδες και διακόπτετε.

Προσοχή

Όσο αθώα κι αν φαίνονται και είναι τα αγαπημένα μας βότανα, όταν κάνουμε συχνή χρήση καλό είναι να γίνεται με επίβλεψη ειδικού. Κυρίως, όταν γίνεται ταυτόχρονη χρήση άλλων βοτάνων ή φαρμάκων!!!

                                       Μαίρη Γεωργιοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου