Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

αστροΑφύσικα ΜΑΡΤΗΣ

                                      ΚΡΙΟΣ
 Της σελήνης η έκπληξη ή (μήπως η έκλειψη;) στις 23 σου βγάζει στην φόρα τα άπλυτα. Και μαζί τα προβλήματα που σε βασανίζουν στην σχέση σου. Μηδέν άγαν! Γιατί σε βλέπω στο τέλος της βραδιάς της βάρδιας αγκαλιά με το χαρτομάντιλο να την βγάζεις με ερωτική κομεντί και να μπερδεύονται οι μιξούλες με τα δάκρυα. Κι από δίπλα και η lacta, το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας! Και κλάμα η κυρία. Η επιχείρηση του αφεντικού πάει για φούντο, αλλά
τα οικονομικά
σου βελτιώνονται. Μην με ρωτήσεις πώς το κάνεις αυτό. Μάγος δεν είμαι! Μάλλον το ταλέντο που έχεις στα χέρια θα το κάνεις δική σου επιχείρηση.



ΤΑΥΡΟΣ

Ο σύντροφος έχει στραμμένη την προσοχή σε τρέχουσες υποχρεώσεις κι εσύ πρέπει να κάνεις τον βράχο τον γερό. Βράχο, βράχο τον καημό σου… Υπομονή! Θα περάσει κι αυτό. Ή θα γίνει το μεγάλο μπαμ! Ήξεις, αφίξεις στα λέω ε; επικεντρώσου προς το παρόν λίγο στην εργοδοσία, γιατί ήρθε η ώρα τους και η ώρα σου να σου εμπιστευτούν ένα μεγάλο project. Βάλε προτεραιότητες, αγόρασε κόκκινη –για την ψυχολογία- , ευρύχωρη βαλίτσα, βάλε μέσα τα φανταχτερά σου outfit, γιατί αεροπλανικά, επαγγελματικά ταξίδια έρχονται.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μιμή, χτενίζεται! Πού την βρίσκεις τόση διάθεση για ερωτικά κρυφτούλια; Ο ένας από εσάς. Γιατί ο άλλος δίδυμος προσπαθεί να ξεκινήσει τα νέα τα πλάνα του. Αέρα στα πανιά του! Άλλαξανε τα πλάνα σου, κοιμήθηκες στην μάνα σου. Μην παραμελείς, όμως την σχέση, γιατί η μανούλα κάνει καλύτερο το παστίτσιο και ξέρει να τυλίγει σωστά τα ντολμαδάκια. Get a life! Εξήγησε με λογάκια στους άλλους τι επιτέλους θες; Δώσε τους λίγο από το χρόνο σου. Διεκδίκησε τις νίκες σου!



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκινάκι σε έπνιξε, θηλιά, η οικογένεια και δεν έχεις χρόνο για τον έρωτά σου, τον αγιάτρευτο. Σκέψου και τις δικές σου ανάγκες. Πάρε δώσε, πάει το πράγμα. Όχι μόνο δούναι, δούναι, δούναι. Αν το πας σόλο καριέρα καινούργιο μούτρο σκάει μούρη, αλλά ρίξ’ του κι ένα βλέφαρο κι ένα χαμόγελο. Τζάμπα είναι! Η μήπως ο τζάμπας πέθανε; Τώρα είναι το timing να γίνεις και λίγο λιοντάρι. Να πάρεις την πρωτοβουλία και να υψώσεις δάχτυλο στο αφεντικό ‘’είμαι κι εγώ εδώ’’. Δώσε μάχη ή παράτα τους όλους και φύγε για ταξίδι ξωτικό κι ονειρεμένο.



ΛΕΩΝ

Το να αγαπάς τον άλλον υπεροπτικό μου λιονταράκι, είναι το ίδιο όμορφο, όχι μόνο, όταν έχεις να λαμβάνεις, αλλά κι όταν προσφέρεις. Στις 23 έχεις ανάγκη να κατέβεις από τον θρόνο σου, πολυχρονεμένε μου και να τα πιεις με άτομα που σου λένε ‘’ναι, ναι, ναι’’. Με τον γιατρουδάκο δηλαδή. Δείξε τα συναισθήματά σου με την πράξη. Βγες για κυνήγι και μην περιμένεις το φαγητό να σου το έχουν πάντα έτοιμο. Μην παίρνεις εσύ και τις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με φράγκα άλλων. Coolάρισε. Σύνεση!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Οκ. Πάμε πάλι. Η επανάληψη, μάνα της μάθησης. Ψυχαναγκασμοί! Η ζωή δεν είναι συρτάρι που πρέπει να είναι οργανωμένο και τακτοποιημένο. Αριστερά τα στυλά, δεξιά οι σελιδοδείκτες, στο κέντρο το συρραπτικό και δίπλα το μικρό το ψαλιδάκι. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον δίπλα. Ας τον να κάνει την δουλειά του. Και πάψε να αυτομαστιγώνεσαι και να αυτοπυρπολείσαι! Ρίξε εσύ φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή. Η ανικανότητα του ανικανοποίητου σε τρώει, σαράκι. Έξυπνο παιδί είσαι, χειρίσου λίγο τις καταστάσεις. Έχεις να διδαχθείς κι άλλα πολλά!



ΖΥΓΟΣ

Θες να πας σε επίπεδα ανωτέρου κλάσης. Τρομάρα σου! Να τα πας όλα ένα βήμα πιο πέρα. Και καλά το κάνεις και το θες, αλλά step by step. Ζύγισε την ευαισθησία σου. Αυτήν που λες πως έχεις. Σοβαρέψου στην δουλειά και βγάλε παραγωγή. Γιατί οι καιροί δύσκολοι. Μήπως νιώθεις άδειος από αυτό που κάνεις; Κάνε τότε το κενό, καινό. Στο χέρι σου είναι. Άλλαξε θέση. Δεν την παντρεύτηκες κιόλας την καρέκλα! Κλείσε τα μάτια. Χαλάρωσε, χαλάρωσε… βαθιά ανάσα! Ουφ! Και πέταξε τις βλαβερές αταξίες.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο έρωτας με έρωτα περνάει! Καταιγίδα, ένιωσες μόλις τον είδες… πάλι σαγηνεύεσαι από καινούργια άτομα. Πάλι η φύση σου, σού φέρνει στο πλευρό new love. New love on the block. Πάλι όνειρα. Και πάλι νομίζεις ότι τώρα, τώρα, αυτή την φορά, αλήθεια μας το λες, θα δεσμευτείς. Χα, χα. Γελάσαμε. Ας μιλήσουμε για το επαγγελματικό καλύτερα. Σου ανοίγονται πόρτες μεγάλες. Όχι της φυλακής τα σίδερα, είναι για τους λεβέντες. Πόρτες κυριλέ. Θα προωθηθείς στην υπάρχουσα ή θα αλλάξεις δουλειά. Carpe diem και break a leg, που λέμε και στην Ελλάδα. Εκφράσου ελεύθερα και χαμένος δεν θα βγεις.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Λα λα λα… οι έρωτες σου φάγανε τα χρόνια! Ε, κι αφού στα φάγανε συνέχισε να αφιερώνεις χρόνο εκεί. Αφού, έτσι την βρίσκεις. Ο Αρούλης είναι σε εσένα και σε βοηθά να πάρεις τα ηνία στα χέρια σου. Επιτυχία παντού. Εξαίρετος ο μήνας. Ο χειρότερος της Ελλάδας, ο καλύτερος δικός σου! Εκεί που όλοι πάμε κατά διαόλου, εσύ κατ’ ευχήν. Όλο φρέσκιες ιδέες κατεβάζει το μυαλουδάκι σου και να σου πω κάτι; Ευνοεί ο μήνας και για μετακομίσεις και σεμινάρια εκπαιδευτικά και ανακαινίσεις χώρου και σώματος. Γιατί το μπεμπέ καθ’ οδόν. Κάνε ένα τελευταίο ταξιδάκι στο τσακ μπαμ, πριν βαρύνεις πολύ.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στενάχωρο ερωτικό το διάστημα αυτό. Γιατί σε πνίγει η δουλειά και το οικονομικό το αδιέξοδο. Άκου τα θέλω σου, άκου τις σκέψεις σου, άκου την αγάπη.. άκου τι έχουν να σου πουν και οι άνθρωποι που σε αγαπάνε και είναι δίπλα σου. Μόνο έτσι θα βγεις από την χοάνη και την σύγχυση! Κάνε υπομονή με τις αμφιθυμίες σου. Όλοι τα ίδια περνάμε. Ρίξ’ το έξω, ρε αδελφέ. Πριν τις 23, όμως, γιατί η έκλειψη πάλι σε βάζει να αμελήσεις την οικογένεια και να φορτωθείς με δουλειά. Control, θέλουν όλα… τώρα που σε ξαναδιαβάζω πολύ σοβαρός μας βγήκες αυτόν τον μήνα. Θα επανορθώσω.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Υδροχόος ή αλλιώς νεροχύτης που λέει κι ένας φίλος. Και θέλεις να είσαι μαζί με τον άνθρωπο σου και η λέξη ‘’πάντα’’ σε πνίγει. Σβήσε την λέξη. Κάνε πως δεν υπάρχει. Είσαι τόσο ελεύθερο πουλί, που δυσκολεύεσαι με ένα ‘’για πάντα μαζί’’. Ας το να πάει στο καλό! Ας το να πάει από κει που ήρθε. Κλείσε τις λέξεις στα λεξικά! Κάνε το πάντα, τώρα. Κάνε το ‘’για πάντα’’, μια στιγμή’’. Τι ψυχή έχει μια στιγμούλα; Κάνε ξεσκαρταρίσματα. Διώξε τα άχρηστα, κράτα τα χρήσιμα. Βγάλε το μπλοκάκι με τα έσοδα κι έξοδα και κάνε ένα τσεκ. Τι είχαμε; Τι χάσαμε; Σου έχω εμπιστοσύνη, το ξέρεις. Είσαι survivor. Δεν με αγχώνεις.



ΙΧΘΥΕΣ

Εσύ πάλι ψαράκι με αγχώνεις και φωτιά στα μπατζάκια μου βάζεις, να με ψήσω ρέγγα… τι έχουμε πει; Για να μας αγαπήσουν οι άλλοι… τι πρέπει πρώτα να κάνουμε; Να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας! Για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους ψαράκι τι πρέπει πρώτα να κάνουμε; Μια κουβεντούλα με τον εαυτό μας. Ξεκαθαρίζουμε μικρά μικρά θεματάκια που έχουμε μέσα μας, όπως καθαρίζουμε τα αγκαθάκια από τα ψαράκια. Έτσι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε γιοφύρι με τους άλλους. Όχι σαν αυτό που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν. Η ηλιακή έκλειψη στις 9 σε βοηθά να κάνεις πράξη σχέδια, η έκλειψη της σελήνης στις 23 βοηθά να εξαπατηθείς. Έχε το νου σου!

      

                                                       Μαίρη Γεωργιοπούλου














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου