Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τον Λευτέρη Ιωαννίδη τον επέλεξαν οι συντοπίτες του για ‘’άρχοντα’’ της πόλης. Και καλά έκαναν. Ο Λευτέρης Ιωαννίδης είναι ο Δήμαρχος της Κοζάνης. Όταν ενημερώθηκε, ότι φτάνουν στην πόλη πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες δεν έκανε τον κινέζο. Δεν πανικοβλήθηκε, δεν επέστρεψε σπίτι για το μεσημεριανό του. Σχέδιο επίσημο κρατικό δεν υπήρχε. Κατέστρωσε δικό του, αυτοσχέδιο μηχανισμό άμυνας! Βρήκε χώρο φιλοξενίας, το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Δημοσιογράφοι, φοιτητές, εθελοντικές ομάδες έσμιξαν, μια γροθιά. Καθάρισαν το χώρο, έστρωσαν μοκέτες, οργάνωσαν τις ελλείψεις, στήθηκε ιατρείο. Μέσα σε τρεις ώρες. Βγήκε ανακοίνωση-αστραπή
και όλες οι πρώτες ανάγκες καλύφθηκαν ως το βράδυ.

Ο με ορθή δόξα χριστιανός, κατά τα όλα τα άλλα καθήκοντά του μητροπολίτης, αρνήθηκε να βοηθήσει. Είναι κι αυτή η Ελλάδα. Σε αντίθεση με τον ιερέα της περιοχής πατέρα Νικόλαο που οργάνωσε μόνος ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο που διευθύνει για να μην λείψει κάτι!
Μόνο που αυτό δεν φτάνει. Τις στρατιές των νέων φθηνών εργατικών χεριών που ξαμόλησαν επίτηδες στην Ευρώπη, κάπως αλλιώς πρέπει να τις προστατεύσουμε. Αλλά πώς… που είμαστε μικροί πολύ μικροί, μπροστά σε άλλα μεγαλόπνοα σχέδια!

                          Μαίρη Γεωργιοπούλου

Πηγή: kozanilife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου