Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΖΩΔΙΑ ΑΠΡΙΛΗ...

ΚΡΙΟΣ
Εκεί που είσαι τσίτα τα νεύρα και τα κάνεις όλα με μανία… σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, σίδερο, αχ το σίδερο…, συναντήσεις, επαγγελματικά ταξίδια, σπουδές, ξάφνου κλείνουν οι διακόπτες και κλατάρεις. Καμιά βιταμίνη να παίρναμε; Ο Άρης που φέρνει τούμπα στις 17/04 στον τοξότη σ’ τα κάνει όλα τα μέχρι τώρα σημαντικά σαπουνόφουσκες. Δοκιμάζεσαι! Κράτα γερά!
Έπρεπε να βρεθείς μπρος σε καθυστερήσεις κι αναβολές… έτσι ήταν το γραμμένο. Άρης = θυμός. Ξέρεις εσύ!


ΤΑΥΡΟΣ
Ένα πνεύμα γενικής δυσφορίας, ρε παιδάκι μου. Ψάχνεις να βρεις από πού έρχεται, μα δεν το βρίσκεις. Υπάρχει μια κρίση. Και δεν μιλάω ούτε για της Ελλάδας, ούτε για την παγκόσμια. Στο μέσα σου και στις σχέσεις σου. Βέβαια, παίζει και που οικονομικά δεν το έχεις ακόμα καταφέρει να γίνεις αυτόνομος. Και ποιος είναι; Δανείζω, δανείζεις, δεν έχω να σου δώσω, το πάμε όλοι. Ας την εφορία, να γίνει ευφορία. Μην την σκέφτεσαι σαν την Ευλαμπία. Διψάς για αγάπη. Πιες λίγο δροσερό νεράκι και στο δρόμο είναι… Αν είναι να ‘ρθει…



ΔΙΔΙΥΜΟΙ
Έχεις στο μυαλό σου ότι οι προσωπικές και οι επαγγελματικές σχέσεις είναι το ίδιο σοβαρές. Και σημαντικές. Ξεχώρισε τα πράγματα. Δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα. Παρόλα αυτά, επιβαρύνονται και οι δύο προηγούμενοι τομείς. Ο Άρης, σκληρό καρύδι. Δεν σπάει. Κι εσύ δεν μπορείς να το μασήσεις. Πεισμώνεις να κατακτήσεις το βουνό. Κι αυτό είναι η θετική πλευρά. Μην παίρνεις αποφάσεις, όταν ζεματάει το νερό. Μην μου υποτροπιάζεις κι έχουμε παρενέργειες.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι προσκλήσεις-προκλήσεις καρκινάκι για εξόδους και dolce vita έρχονται με την σέσουλα. Μακάρι να ερχόταν και το χρήμα έτσι. Από αόρατη δύναμη, γίνεσαι superman. Σου πάει ο Απρίλης. Άδραξε την μέρα και την νύχτα. Ο πολεμοχαρής Άρης θα σου δημιουργήσει προβληματάκια, αλλά η στολή σου μοιάζει αλεξίσφαιρη. Μην μασήσεις ούτε με ιντριγκες και παρεξηγήσεις στη δουλειά. Ζαμαν φου.



ΛΕΩΝ
Θέλεις, θέλεις, το θέλεις πολύ. Να διασκεδάσεις, να εκφραστείς, να παθιαστείς. Μην σου πω και να αθληθείς. Ναι, ο Απρίλης δένει σαν χρώμα με την γραβάτα σου… δικτυώνεσαι στην δουλειά, κάνεις καλά κουμάντα. Μετά τις 17 φαίνονται οι ρωγμές. Σοβάδες πέφτουν κάτω από την υγρασία. Μην απογοητευτείς. Ακόμη και τα στραβόξυλα ισιώνουν κι έχουμε δει στρίγγλες να γίνονται αρνάκια.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Εσύ παρθενάκι κι εγώ μαζί… είτε είμαστε σε ορθή, είτε σε ανάδρομη, είτε σε ξαπλωμένη ανάσκελα ή μπρούμυτα πορεία στα δύσκολα πάντα. Ή τα κάνουμε εμείς δύσκολα. Όλα τα έχεις θαμμένα deep down inside. Φοβίες και τραύματα παιδικά ενεργοποιούνται. Παλεύεις για μια ασφάλεια που ‘χει γίνει ανασφάλεια. Μεταπτώσεις, εκνευρισμοί, γκρίνια ότι κανένας δεν σε αγαπάει. Σ’ αγαπάνε βρε κουτό, σ’ αγαπάνε κι ώρες δύσκολες μαζί σου οι άλλοι περνάνε.



ΖΥΓΟΣ
Ό,τι σοβαρό έχεις στο νου κάνε το πριν τις 17. Μετά αρχίζει κατοστάρι κι είναι μετ’ εμποδίων. Το κακό είναι ότι έρχεσαι με όλο το σύμπαν σε κόντρα. Το καλό ότι βρίσκεις πάντα φροντίδα, αγάπη και προδέρμ στην σχέση σου. Μέχρι πότε θα αντέξει κι άλλος άνθρωπος; Άγνωστο; Τον ποτίζεις ηρεμιστικούλι; Σε έχει πιάσει και μια τάση διεκδίκησης. Και τι να λέει; Τράβα μπρος. Πάντα στο τέλος το παίρνουμε αυτό που αξίζουμε.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στύψε το μυαλό σου σαν μπουγάδα, σαν λεμόνι, σαν ό,τι σου κάνει κέφι να κατεβάσει νέες ιδέες. Γράψε τα έσοδα και τα έξοδα και θα δεις ότι κάτι κάνεις λάθος και δεν βγαίνουν τα μαθηματικά σωστά. Φτιάχνεις το κέφι σου κάνοντας shopping και η απόλαυση κρατά μια ώρα μόνο. Μετά κλαις. Σταμάτα την μανία της κατανάλωσης, γιατί μετά θα έχεις τρύπια τσέπη για φως, νερό, τηλέφωνο. Αντιμετωπίζεις τους άλλους σαν να είναι βλάκες και κάνουν όλο λάθη. Εσύ με το αλάθητο του Πάπα.



ΤΟΞΟΤΗΣ
Είσαι το κέντρο. Όχι της γης. Προς το παρόν του Απρίλη. Ο Άρης στο ζώδιό σου πρώτα σε ίσια μετά σε στραβή πορεία. Μέχρι της 17 είσαι αρχηγόπουλο μεγάλο. Είσαι ο leader. Ο πιλότος του αεροπλάνου. Ως τότε εκμεταλλεύσου το. Ανέλαβε δράση. Βρες το μαγαζί που θες και νοίκιασέ το. Βρες το σπίτι που θες και κάνε την μετακόμιση. Στην βράση κολλάει το σίδερο. Κάνε πράξη την θεωρία σου. Σου έχει έρθει καλή ζαριά. Μετά τις 17 από πιλότος γίνεσαι επιβάτης. Θέση στο τέλος στην ουρά, που κάνει θόρυβο. Οι επιλογές παρελθόντων χρόνων έρχονται να σε τιμωρήσουν;!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν θα τρελαθείς κι από την χαρά σου τούτο τον μήνα. Ξερά κι ασάλιωτα στο λέω, μην σου πουλάω μεταξωτές κορδέλες. Είναι η εποχή της εσωστρέφειας. Που βάζουμε το καθρεφτάκι απέναντι μας και τα λέμε ήσυχα κι ωραία με το εαυτό μας. Ενδοσκόπηση! Τι έκανα; Ποιος ήμουν; Πού ήμουν; Πώς ήμουν; Ποιος θέλω να γίνω; Τι θέλω να κάνω; Πού να πάω; Πώς θα πάω; Αυτομαστιγώνεσαι λίγο και μου κάνει εντύπωση. Αυτό το έχει κερδισμένο με την αξία του ο παρθένος. Έχεις, όμως δίχτυ. Όχι του ψαρά. Προστασίας. Τους ανθρώπους που στέκονται λαμπάδα, μιας κι έρχεται και το Πάσχα, αναμμένη δίπλα σου.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το έχεις το κοκαλάκι και το ξέρεις και μας παίζεις. Εξωστρεφής, κοινωνικός. Συνεργάσιμος!; Με όρους. Ανανεώνεσαι, δρομολογείς, έχεις προοπτικές. Σκέφτεσαι το παρακάτω και μετά το παραπέρα. Στην φάση που ο Άρης είναι ανάδρομος, ίσως να σκοντάψει σε χαλικάκι, μην φανταστείς σε καμιά κοτρώνα, μια φιλία ή η σχέση σου. Κι αυτό, γιατί κάποιες φορές ξεσκονίζεις όσα βλέπει η πεθερά. Σε σώζει η Αφροδίτη, στον κριό. Θα την ρίξει την γέφυρα επικοινωνίας και θα βγεις σώος με λίγες μόνο γρατζουνιές.



ΙΧΘΕΙΣ
Έχει κολλήσει ρε ψάρακλα το μυαλό σου. Σκέφτεσαι πιο πολύ τα επαγγελματικά και δίπλα σου ο κόσμος χάνεται στα συναισθηματικά σου τερτίπια. Έχεις λίγο τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν… μην το πω, άσε με. Γέρνεις, αλλά δεν λυγίζεις και σε καμία περίπτωση δεν πέφτεις. Ακόμη! Σε παρακαλάει ο ασθενής για εγχείρηση με ολική την νάρκωση κι εσύ με το ζόρι επισκληρίδιο. Εκεί να το νιώσει. Να καταλάβει τι θα πει πόνος. Ο Άρης σε ετοίμασε για πόλεμο. Μολών λαβέ! Μην αφήσεις το πλοίο να βουλιάξει. Δώσε μια ευκαιρία. Σκληρόκαρδε άνθρωπε. Πώς έχεις γίνει έτσι;

                                                Μαίρη Γεωργιοπούλου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου