Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ!!!



ΥΛΙΚΑ που θα χρειαστούμε:
Το χυμό από 4 λεμόνια
Τις φλούδες από 2 λεμόνια
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
¾ φλυτζ. τσαγιού νερό
330 ml ανθρακούχο νερό, ή σόδα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα 2 λεμόνια. Προσοχή: Παίρνουμε μόνο το κίτρινο κομμάτι. Καθόλου από το άσπρο της φλούδας, γιατί θα βγάλει πίκρα!
Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού, το νερό, την ζάχαρη κι
ανακατεύουμε, έως ότου διαλυθεί.
Όταν πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Μόλις περάσει το πεντάλεπτο, αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς σε μιαν άκρη να κρυώσει. Όταν το σιρόπι μας έχει καλά κρυώσει, στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το χυμό τους μαζί με το σιρόπι και τις φλούδες σε ένα βάζο, το οποίο κλείνουμε και κουνάμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Αφήνουμε την λεμονάδα μας για 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα: Βγάζουμε από το βάζο τις φλούδες λεμονιού. Ρίχνουμε την λεμονάδα μας σε μια κανάτα, προσθέτουμε και το ανθρακούχο νερό ή την σόδα, προσθέτουμε πάγο και 2 φέτες για την διακόσμηση λεμονιού!
Στην υγειά σας και
Καλή χώνεψη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου