Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΡΕΛΟΜΠΑΛΑΚΙΑ/ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ:                             
2 πακέτα πτι μπερ
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτί nucrema (400 γραμμάρια)
Προαιρετικά μια κουταλιά σούπας κονιάκ
Κακάο ή τρούφα για πασπάλισμα


 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει σε σαντιγί. Στην ήδη έτοιμή μας σαντιγί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, (μπισκότα σε σκόνη, nucrema και κονιάκ). Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. TIP: Αν θέλουμε κρατάμε λίγη ποσότητα από την σκόνη για πασπάλισμα.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα μέχρι να σφίξει για να μπορέσουμε να πλάσουμε αργότερα.
Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει την σκόνη κακάο, την σκόνη από τα μπισκότα και την τρούφα… Βουτάμε τα τρουφάκια σε ένα από τα τρία εναλλακτικά.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΝΙΕΣ ΤΡΕΛΟΜΠΑΛΕΣ.
Διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
                                        Βαλεντίνα Γεωργιοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου