Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑ


Το Ωδείο Μεσσήνης-Μελιγαλά πραγματοποίησε την καθιερωμένη Μεγάλη Ετήσια Συναυλία του στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Σάββατο 25 Ιουνίου. Οι σπουδαστές των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας παρουσίασαν στο κοινό μερικά από τα αποτελέσματα των δεξιοτήτων τους στη μουσική τέχνη που σπουδάζουν. Παράλληλα γιόρτασαν μαζί με το κοινό, τους γονείς και τουςφίλους τους, τα 25 χρόνια λειτουργίας και επιτυχημένης πορείας του Ωδείου. Παρουσιάστηκαν κατά σειρά το κλασικό τμήμα με τις σχολές Πιάνου Κιθάρας, πνευστών και Κρουστών, τα σύνολα: Μεταλλοφώνων, Mουσικής Προπαιδείας, Βυζαντινής μουσικής, Μοντέρνας μουσικής Πνευστών Οργάνων (Μπαντίνα), Παραδοσιακής Μουσικής, το Κιθαριστικό σύνολο, η Παιδική Λαϊκή ορχήστρα, η Νεανική Λαϊκή ορχήστρα, το τμήμα ειδικής μουσικής αγωγής, η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου και το Τμήμα Φωνητικής τέχνης. Το αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου πλημμύρισε από κόσμο, μουσική, χαμόγελα και οι σπουδαστές καταχειροκροτήθηκαν για άλλη μια φορά από το φιλόμουσο κοινό.


Η  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου Ματούλα Φίλου ευχαρίστησε τους σπουδαστές, γονείς, καθηγητές και χορηγούς για την σημαντική τους βοήθεια στην υλοποίηση της Συναυλίας. Για τα 25 έτη λειτουργίας ανέφερε ως υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος των σπουδών, ότι το Ωδείο εδώ και 25 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στα μουσικά δρώμενα και των τριών Δήμων. Συμβάλλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της μουσικής εκπαίδευσης, εφαρμόζοντας όλες τις νέες μεθόδους και τεχνολογίες στις μουσικές σπουδές και θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία με τον ίδιο ζήλο.


Τη συναυλία παρακολούθησαν: ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Επιφάνιος Ξυράφης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας. Στην είσοδο του Αμφιθεάτρου υπήρχε αναρτημένο φωτογραφικό υλικό για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου. Επίσης απονεμήθηκαν τα πτυχία της σχολικής χρονιάς  2015-2016.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου