Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αν ήσουν χρώμα, τι χρώμα, θα ήσουν; Αν, λουλούδι, τι λουλούδι; Της Ηλιάνας Βολονάκη

Αν ήσουν χρώμα, τι χρώμα, θα ήσουν; Αν, λουλούδι, τι λουλούδι;
Ερωτήσεις, που ενοχλούν, το γυναικείο- ερωτευμένο- μυαλό. Χρώματα, πού έχουν τις δικές τους δυνάμεις, εντάσεις και αντιθέσεις. Βλέπετε, επιλογή των χρωμάτων που μας περιβάλλουν είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση από ότι πιστεύουμε!

Οι γυναίκες, λοιπόν, είναι ρομαντικές ψυχές! Τα χρώματα, στην ερωτική  ένδειξη , έχουν πρωτεύοντα ρόλο, κυρίως, όταν, φλερτάρουν κάποιον. Το γαλάζιο της θάλασσας και το χρώμα της άμμου, μοιάζει, με τη κοιλίτσα της μανούλας, που ζούμε φανταστικά και με ασφάλεια! Κάπως έτσι, μια γυναίκα, αναζητά τον σύντροφό της.

Μοιάζουν, με τα παιδιά, που ζουν, στο δικό τους χρωματικό κόσμο, αγνοώντας, πως είναι ενήλικες! Εξάλλου, τα μάτια, έχουν δικούς τους ήχους. Το ίδιο και τα όνειρα!

Πολλές φορές, οι γυναίκες, παρομοιάζουν τα χρώματα, με τη φύση, το καταφύγιο της επαφής και της ηρεμίας. Μα,γι’ αυτό, μπλέκουν την έκφραση: ένα λουλούδι για το λουλούδι! Η κάθε μια, είναι ξεχωριστή, ξέρει να διεκδικεί, να εξουσιάζει. Αυτό θέλουν, να δείξουν, όταν με τον τρόπο τους ζητούν: λουλούδια. Θέλουν, να μάθουν, πόσο καλά, τις ξέρει ο σύντροφος.

Οι γυναίκες,- όσο και αν, μερικές φορές, δείχνουν, πως θέλουν, ένα αιώνιο έφηβο, δίπλα τους,- λαχταρούν, τον ενήλικα, με τον οποίο μπορούν να συνεννοηθούν με ίσους όρους. Δηλαδή, να μην αγνοούν τηλεφωνήματα- μηνύματα, να μην έχουν ξεσπάσματα νεύρων, επειδή δεν πέρασε το δικό τους, δεν τσακώνονται, για το παραμικρό, δεν βρίζουν για το κάθε τι…

Στα χρώματα των κινήσεων,  των μορφασμών… βλέπουν, την αποφασιστικότητα, του κάθε άνδρα! Κάτι, που δείχνει ωριμότητα και ασφάλεια!

Από την άλλη, όσο κι να ενθουσιάζονται, με τον παρορμητισμό, αυτό το: χύμα, σύντομα: κουράζει!

Το θάρρος της γνώμης, ακόμα και της πρωτοβουλίας, ανανεώνει τις γυναικείες ψυχές- τα χρώματα.

Χρώματα και λουλούδια, ίδια σημασία, λοιπόν! Μια ιδιαίτερη κίνηση, πράξη αγάπης και ευαισθησίας με υψηλή συναισθηματική αξία.





Ηλιάνα Βολονάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου