Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ‘’THE CRASH TRIP’’, από το Μουσικό σχολείο Τρίπολης ‘’μουσικομιλούν’’ στην Μαίρη Γεωργιοπούλου.

Τους βρήκα σε μαθητικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Φεστιβάλ με τίτλο… ‘’Άλλαξε τον κόσμο. Το ‘χει ανάγκη’’. Έτσι το είπε ο Μπρεχτ…
‘’Aν επιτέλους μπορούσες τον κόσμο ν’ αλλάξεις, δεν θα
καταδεχόσουν να το κάνεις;
Ποιος είσαι;
Bυθίσου στο βούρκο
αγκάλιασε το φονιά, όμως
άλλαξε τον κόσμο: το ‘χει ανάγκη.’’


Κι εκεί που τα ‘’ ’λεγαν’’, οι έφηβοι μουσικοί, νόμισα πως, άμα τα πάρουν και πάρουν φόρα… δεν θα
μπορέσουν δυο διμοιρίες από ΜΑΤ να τους βολέψουν. Κι έκανα ένα βήμα πίσω. Και με τον τσαμπουκά τους με έπεισαν, πως κάποιοι από την γενιά τους, μπορεί και να μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο! Κυρίες και κύριοι είναι οι THE CRASH TRIP. Μαθητικό συγκρότημα. Από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Κιθάρα και φωνή ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΚΑΡΑΣ, μπάσο και φωνή ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ και ντραμς ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ. Βασικά στην φωνή ήταν, είχαν και οι τρεις… και μάλιστα δυνατή!



Πώς βρέθηκαν οι ‘’ΤHE CRASH TRIP’’ από την Τρίπολη, σε μαθητικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα;
Γνωρίζαμε τους <<FREAKERS>> και μας πρότειναν να παίξουμε στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Καλαμάτα. Και ήταν μια ευκαιρία να παίξουμε εκτός Τρίπολης.



Μιχάλης ΣΥΚΑΡΑΣ

Άμα τα πάρει το πρόβατο, μπορεί να φάει το λύκο; Εσύ; Άμα τα πάρεις και πάρεις φόρα…;
Το πρόβατο ο και ο λύκος είναι το οτιδήποτε για οποιονδήποτε, με αποτέλεσμα άμα το πρόβατο τα πάρει ο λύκος την έβαψε. Εγώ προσωπικά άμα τα πάρω ούτε λύκος δεν θα μείνει, με οτιδήποτε έχει σχέση με καθημερινή μου ζωή.

Κι είσαι ακόμα εδώ… Σε πέντε χρόνια; Ελλάδα; Λονδίνο, Άμστερνταμ, ή Βερολίνο; Πού ακριβώς θέλεις να πας;
Σε πέντε χρόνια δεν έχω ιδέα που θα είμαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Όσο για το πού θέλω να πάω ούτε και ‘γω ξέρω.

Κόσμος χωρίς νότες και μουσική είναι κόσμος χωρίς… τι;
Ένας κόσμος χωρίς νότες και μουσική είναι ένας κόσμος με κανένα νόημα χαμένος μέσα σε μια ψεύτικη πραγματικότητα που προσφέρουν διάφορες βλακείες.

Στην ηλικία της εφηβείας υπάρχουν ‘’νεκρές’’ ή μόνο χρωματιστές σημαίες; Κωλώνει πουθενά ένας δεκαεξάχρονος;
Κατά την γνώμη μου όλες οι ηλικίες έχουν και νεκρές και χρωματιστές σημαίες και όχι μόνο η εφηβεία. Ένας δεκαεξάχρονος όχι μόνο δεν κωλώνει άλλα δεν γουστάρει να του λένε τι πρέπει να κάνει, γιατί στο τέλος ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΟΥΝ!!!

Αγαπημένος στίχος τραγουδιού…
‘’ Ταξιδιάρα ψυχή, κι αν θέλω δίπλα σου είναι δύσκολο να μένω’’ από Τρύπες.

‘’… Ο πλανήτης κρεμασμένος σαν μπρελόκ’’; Τι θα άλλαζες στον κόσμο, αν εσύ κρατούσες το μπρελόκ;
Το να κρατήσεις το <<μπρελόκ>> δεν είναι κάτι τόσο εύκολο, άλλα αν μου δινόταν η ευκαιρία θα άλλαζα τα ηλίθια μυαλά που έχει ο κόσμος για την συγκεκριμένη μουσική, γιατί σαν συγκρότημα αρκετά έχουμε δει και ακούσει με την λίγη εμπειρία μας.




Κώστας ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Ο κόσμος σού μοιάζει να είναι δύο ταχυτήτων τελικά; Από την μια πλούτη από την άλλη πείνα; Η αξιοκρατία και η δημοκρατία πιστεύεις λείπουν ταξίδι; Ή ευτυχώς υπάρχουν;

Στις μέρες μας νομίζω πως υπάρχουν πολλές παραπάνω ταχύτητες… Άλλοι τα βγάζουν πέρα, άλλοι όχι… Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση είναι τραγική… Η αξιοκρατία και η δημοκρατία έχουν πάει ταξίδι, όμως πιστεύω ότι με όλη αυτήν την δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι και ειδικά οι έλληνες έχουν καταλάβει την αξία και την έννοιά τους και πολλή σύντομα έχω την ελπίδα να ξαναγυρίσουν από το ταξίδι τους…..





Οι the crash trip στο τέλος θα συντριβούν ή θα μας συντρίψουν;
Οι crash trip θα σας συντρίψουν με απίστευτες μελωδίες, αμέτρητα τραγούδια και σπουδαίες ερμηνείες…..

Τι ταξίδι είναι η μουσική;
Η μουσική είναι ένα ταξίδι που ο οποιοσδήποτε μπορεί να το πραγματοποιήσει με διάφορους δρόμους. Είναι η ροκ, η τζαζ, η παραδοσιακή, η ραπ, η ρεμπέτικη και όλα τα άλλα είδη της μουσικής. Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιον δρόμο και να διαλέξεις, η μουσική θα σου δώσει το ίδιο έπαθλο…. Να σε βοηθάει να εκφράζεις συναισθήματα, να σου δημιουργεί συναισθήματα και κατά την γνώμη μου, να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο….

Με ποιον τρόπο ένας έφηβος κάνει τον δικό του πανικό; Την επανάστασή του; Στείλε ένα μήνυμα στους ενήλικες.
Ο κάθε έφηβος μπορεί να κάνει και έχει το δικαίωμα να κάνει τον δικό του πανικό-επανάσταση…. Όμως πρέπει να κάνει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ επιλογή στον τρόπο που θα κάνει την επανάστασή του… π.χ Εμείς την κάνουμε με την μουσική, υπάρχουν πολλοί τρόποι έτσι ώστε ένας νέος να κάνει πανικό και ο καθένας από αυτούς είναι ξεχωριστός, όπως και ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός στον κόσμο αυτό…

Το μήνυμα που στέλνω στους ενήλικες είναι να προσέχουν τι παράδειγμα δίνουν στα παιδιά τους, γιατί τα παιδιά τους, είναι η συνέχεια του κόσμου…. 

Αγαπημένη μπάντα…
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Του κόσμου αυτού του αξίζει να αλλάξει; Του δίνεις μια ευκαιρία;
Του κόσμου αυτού του αξίζει να αλλάξει και με το παραπάνω και αυτό θα γίνει όχι με την ευκαιρία που θα του δώσει ένας, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.






Νικηφόρος ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Τα κίτρινα ποδήλατα λένε… ‘’θέλω τον ήλιο και οξυγόνο κι αυτό το μέλλον με ελπίδα ανταμώνω’’. Εσύ το μέλλον πώς το θέλεις;
Εγώ το μέλλον το θέλω γεμάτο χαρούμενες εκπλήξεις και η κάθε μέρα να είναι ευχάριστα αλλόκοτη.

Σου κάνω δώρο ένα magic bus. Πού θα ήθελες να πας;
Θα ήθελα να πάω σε μια Ελλάδα χωρίς κρίση εκεί πού κανένας δεν θα υποφέρει και θα έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε το μέλλον μας ακριβώς όπως το θέλουμε και να μπορούμε να χαρούμε την ζωή μας φυσιολογικά.

Το ροκ πέθανε; Το σκοτώσαμε; Θα ζήσει τελικά; Τι είναι ροκ;
Το Ροκ δεν γίνετε να πεθάνει ούτε να το σκοτώσουμε και ναι θα ζήσει, γιατί το ροκ είναι στάση ζωής, είναι επιλογή, είναι φιλοσοφία, είναι μέσα στην ψυχή και στο μυαλό σου, πρώτα εκεί και μετά στα ρούχα σου.

Φοβάσαι μην πέσεις μεγαλώνοντας στην ρουτίνα των ‘’τώρα’’ μεγάλων; Θα την παλέψεις;
Όχι, δεν πρόκειται να πέσω στην ρουτίνα των ‘’τώρα’’ μεγάλων γιατί, αφού μπορώ να έχω μία διαφορετική ζωή θα το παλέψω, όσο μπορώ.

Αγαπημένο τραγούδι
Can't Stop, - Red Hot Chili Peppers -.

Το μότο του φεστιβάλ… ‘’Άλλαξε τον κόσμο. Το ‘χει ανάγκη’’. Το δικό σου αγαπημένο σύνθημα;
Κάνε αυτό που σού αρέσει και που θέλει η καρδιά σου και ξέχνα τις επιπτώσεις.


Επικοινωνία:

https://www.facebook.com/The-Crash-Trip-554426051376411/?fref=t







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου