Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μπερδεμένος άνδρας; Αλήθεια και αν, ναι, τι προσπαθεί, να κερδίσει, από εσένα;

Έρχεται, κάποια στιγμή στη ζωή σου, που νιώθεις αδύναμη. Βλέπεις, πως μεγαλώνεις, πως θέλεις να κάνεις ένα σωρό πράγματα. Ειδικά, όταν, χάνεις τον έναν σύντροφο πίσω από τον άλλον.

Αναρωτιέσαι, τι φταίς. Κοιτάς, γύρω σου, χαρούμενα ζευγάρια και προσπαθείς, να καλύψεις, το κενό, με διάφορες παρέες.

Κάπου, εκεί, εμφανίζεται, όπως, θέλεις να πιστεύεις, το διαφορετικό. Το: ταιριαστό. Χωρίς, να το καταλάβεις, ερωτεύεσαι, νιώθεις ασφάλεια και ανασφάλεια, για κάθε  λέξη. Με αποτέλεσμα, να κάνεις, ένα σωρό λάθη!

Περιμένεις, τη μαγεία, του πρώτου ραντεβού, στέκεσαι, για ώρες, μπροστά στο καθρέφτη και κάνεις πρόβες. Πώς: θα μιλήσεις, τι: θα φορέσεις… Ένα, μόνιμο χαμόγελο και μια πεταλούδα, στο στομάχι, που άλλοτε σε κάνει να κλαίς και άλλοτε; Να γελάς.

Εκεί, όμως, που νιώθεις μέσα στο χειμώνα- άνοιξη, συμβαίνει το αντίθετο. Ένα: μήνυμα… ένα: τηλέφωνο, αντιστρέφει τους ρόλους- δεδομένα και σε γεμίζει, ανασφάλειες και εσωτερικές βόμβες. Αναρωτιέσαι, αν και πού, έχεις κάνει λάθος. Αν, τελικά, εσύ είσαι, η παράλογη, που έδωσες πάρα πολλά, σε κάτι: ανούσιο.

Όχι, αγαπητή μου αναγνώστρια. Ο άνθρωπος, που είναι μπερδεμένος, με τη ζωή του, δηλώνει, απλά, ανάμεικτα συναισθήματα.

Σίγουρα, το μυαλό σου, θα πάει: υπάρχει άλλη, ίσως και να στο έχει πει. Ίσως, ναι, να θέλει, να δώσει- σώσει, ένα κομμάτι του. Όχι, όμως, το: παρελθόν του, αλλά, το: δικό του κομμάτι.

Μια συγκεκριμένη δικαιολογία, που έχει στόχο να μην σε πληγώσει, με την αλήθεια του.

Ο μπερδεμένος άνθρωπος, είναι εντελώς, αντίθετος, με τον άνθρωπο, που επιστρέφει, σε παρελθόν, φανερά και μη. Λειτουργεί, μέσα του, ένας ασφυκτικός κλοιός, δίνοντάς σου, από την αρχή, να καταλάβεις, τι, πραγματικά συμβαίνει, κάτι που αρνείσαι, να δεχτείς.

Ο μπερδεμένος άνθρωπος, συχνά- πυκνά, ακούει το οικογενειακό- φιλικό του περιβάλλον, δεσμεύεται σε φοβίες. Ποικίλουν, οι δισταγμοί του και δεν σε συναντάει ποτέ. Απλά και μόνο, δεν ξέρει, πώς να σε αντιμετωπίσει και αναβάλλει την κάθε του κίνηση.

Θα τον δεις με μελαγχολικά μάτια, ακόμα και όταν, δουλεύει. Να γελάει και να μπερδεύει, τα λόγια του.

Κακά τα ψέματα, αγαπητή μου αναγνώστρια, ο άνθρωπος, που όντως, σε θέλει: δεν θα στο δείξει, με ένα μήνυμα, σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με ένα: βιαστικό τηλεφώνημα, θα σε πλησιάσει και θα σου εξηγήσει, πώς ακριβώς σε θέλει στη ζωή του.

Ο άνθρωπος μάλιστα, που μας λέει ότι μας αγαπάει, στη πραγματικότητα είναι συναισθηματικά μπερδεμένος ή ανειλικρινής μαζί μας. Γι’ αυτό και είναι ωφέλιμο να αναλύσουμε την επιλογή, όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν καταλήξουμε σε μια απόφαση. Η συντροφικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας κι απαιτεί προσοχή και σκέψη!

Καμία σχέση, δεν πρόκειται να κρατήσει, αν δε διέπεται, από την αμέριστη δοτικότητα και των δύο συντρόφων.

Επειδή, λοιπόν, τυγχάνει να είμαι: υπέρ της γυναίκας, σε οποιαδήποτε μορφή της και κατά της βίας της. Άλλωστε, είναι γνωστές και οι δράσεις μου σε αυτόν τον τομέα, απευθύνω, αυτό το άρθρο, σε εσένα, αγαπητή μου αναγνώστρια, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, που ένιωσαν, ή νιώθουν, προδομένες.

Κανείς, δεν έχει, το δικαίωμα, να σας αμφισβητεί, να σας προσβάλλει, με οποιαδήποτε μορφή. Το κεφάλι ψηλά, με την αξιοπρέπεια.

Όπως, άλλωστε, σας τονίζω, διαρκώς, η καθεμιά, είναι ξεχωριστή, μοναδική, ανεκτίμητη αξία.

Έχω υπάρξει κι εγώ σε αυτή τη θέση και καταλαβαίνω απόλυτα.

Μια ματιά, γύρω, με χαμόγελο, με θάρρος. Η ζωή, είναι μικρή, γλυκιά. Δεν χρειάζεται, καμιά γυναίκα, να τρέχει από πίσω. Δεν κερδίζει, κάτι, απλά, χάνει την αξιοπρέπειά της, τον σεβασμό της.

Ζήσε, αναγνώστριά μου και όλες οι λατρεμένες μου και αφήστε τον μπερδεμένο άνθρωπο να παλεύει, με το συννεφάκι του. Προσπαθώντας, απλά να επιβραβεύει, κάθε τόσο, το: εγώ του.

                                                       

                                                                  Ηλιάνα Βολονάκη

                                                                            Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου