Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕ...ΓΚΟΘΙΚ ΠΟΛΕΙΣ

ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΑ

Μυστήριο. Τόσο το μυστήριο που σχεδόν ακολουθεί τους ήρωες του Κάφκα. Μεσαιωνικά και γοτθικά οικοδομήματα παντού. Σε κάθε μεριά του τόπου. Στέκονται επιβλητικά δίπλα σε μοντέρνα καφέ-μπαρ και ξενοδοχεία. Η πλατεία της παλιάς πόλης είναι το νούμερο ένα μεσαιωνικό έμβλημα της Πράγας. Σε πάει πίσω στον δωδέκατο αιώνα. Και το κάστρο; Το μεγαλύτερο μεσαιωνικό δημιούργημα στον κόσμο. Χρονολογείται από τον ένατο αιώνα κι αποτελεί πλέον έδρα του προέδρου και της κυβέρνησης.



ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΚΡΟΑΤΙΑ

Απλά αγαπημένο. Και όλη η Κροατία. Το Ντουμπρόβνικ είναι η πιο διάσημη πόλη της Δαλματίας. Παλάτια αναγεννησιακά, οχυρά μεσαιωνικά, μπαρόκ καθεδρικοί του δεκάτου έκτου αιώνα. Τραμπάλα κάνει σε άλλη εποχή και σε τούτη. Και κρατά την ισορροπία καλά.


ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ, ΓΑΛΛΙΑ

Οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη στα Νοτιοδυτικά της χώρας. Έχει διατηρήσει το παλιό μεσαιωνικό της κάστρο. Σήμερα διαιρείται σε δυο περιοχές, την οχυρωμένη πολιτεία της Καρκασσόν και την ‘’εκτός των οχυρώσεων’’, κάτω πόλη. Η μεσαιωνική παλιά πόλη έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.



ΠΗΓΗ:ART TRAVEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου