Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γκρίνια μεγάλη σε λέω, Του ΦΩΤΗ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗ

Γκρίνια πολλή καρντάση. Παντού, δεξιά, αριστερά, ευθεία και πάνω κάτω. Καμιά φορά και πίσω. Γκρίνια ολούθε που θα ‘λεγε κι ο Γκιωνάκης.

Ευτυχώς υπάρχει και το ίντερνετ και ξεσπάει ο λαός. Αλλιώς θα έβριζε τον πάσα έναν στην τηλεόραση. Όπως βρίζω εγώ τον Άρη όχι τον θεό ούτε την ομάδα. Τον Πορτοσάλτε. Τρώει μπινελίκι χοντρό, μπινελίκι γηπέδου που λένε, αλλά δεν ξεθυμαίνω.

Αλλά μετά ανοίγω το PC και ξεσπαθώνω. Μπαίνω στα μπλογκς να πούμε και βλέπω τι θα κάνει ο Πούτιν στους μουσουλμάνους, μετά βλέπω τι είπε ο μοναχός τάδε απ’ τη μονή τάδε και ανεβαίνει το φρόνημά μου.

Παλιά την έβρισκα με τους ταρίφες. Όποτε είχα τις μαύρες μου έμπαινα σ’ ένα Octavia μπλε με άσπρο ουρανό και έκανα μόνο μια ερώτηση: Πώς πάνε τα πράματα;

Toν πιο αμίλητο ταρίφα να πετύχεις, τον πιο μουντρούχο, τον πιο κακομούτσουνο, μόλις τον κάνεις την ερώτηση τούτη τον ξεκλιδώνεις. Και σε ξεκινάει απ’ την Ανατολή και σε κάνει το γύρο του κόσμου με λόγια. Δεν χρειάζεται να πεις κουβέντα. Αυτός θα μιλάει ασταμάτητα. Θα σου κάνει ερωτήσεις και θα τις απαντάει για σένα. Θα την κάνει την κουβέντα ό,τι γουστάρει. One man show. Και με τι αντίτιμο ε; Κάποτε δηλαδής ήτανε τζάμπα*. Σήμερα που ακρίβυνε, ευτυχώς έχουμε ίντερνετ και τους καταργήσαμε τους ταξιτζήδες. Δεν φταίει η κρίση που δεν κονομάνε. Το ίντερνετ φταίει.

Γιατί μπαίνεις στο exapostagma.gr και καραγουστάρεις. Θα τους σκίσουμε λες τους Τούρκους. Θα φτάσουμε μέχρι το Ερζερούμ. Αφού θα πάρουμε τα F-165 και τα Blackdog τα δωδεκακύλινδρα που είναι οι φεράρι των ελικοπτέρων.

Και δώστου ο πατήρ Ορθοδόξιος απ’ την μονή της μεγάλης δεξερωγώ να λέει μαζεύτε μακαρόνια, μαζεύτε αλεύρι, μαζεύτε γάλατα νουνού αλλά μαζεύτε και χαρτιά υγείας, γιατί δεν θα τρώτε μόνο.

Αλήθεια αυτόν τον τρόμο που σπέρνει ο καπιταλισμός παγκόσμια όταν δείχνει φτωχές χώρες για να παραδειγματιστούμε και μας λέει ότι παρατηρείται έλλειψη στα χαρτιά υγείας, πραγματικά δεν τον καταλαβαίνω. Δηλαδή θα γίνει πόλεμος ή θα πέσει πείνα και δυστυχία και ανέχεια και ο μόνος σου νταλκάς είναι πού να βρεις χαρτί να σκουπίσεις τον πισινό σου. Μιλάμε για ευρηματική προπαγάνδα όχι παίξε-γέλασε να πούμε.

Πάντως καρντάση για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν θα έπρεπε να γκρινιάζουμε καθόλου. Καθόλου, καθόλου, καθόλου. Διότι μεσα στην ατυχία μας είμαστε πολύ κωλόφαρδοι. Τύχη βουνό. Εγώ δεν πιστεύω αυτούς τους καραγκιόζηδες που λένε έχουμε αυτο που μας αξίζει. Μη βρίζετε, λένε τους πολιτικούς, διότι αυτοί μας αξίζουν. Εγω αυτό δεν το πιστεύω. Πιστεύω μάλιστα ότι μας αξίζουν πολλοί χειρότεροι, τέτοιοι που είμαστε. Γι αυτό σε λέω ότι είμαστε τυχεροί.

Είμαστε τόσο άχρηστοι, τόσο αδιάφοροι, τόσο αμόρφωτοι, τόσο αγροίκοι και τόσο απάνθρωποι που μας αξίζουν πολλοί χειρότερα απ’ αυτά που έχουμε. Από τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους καφετζήδες, τους ταρίφες, τους οδηγούς, τους δρόμους, τα σπίτια, τα σχολεία, τις τουαλέτες και τα χαρτιά υγείας.

Όπως σε βλέπω και με βλέπεις.

*Άμα θέλεις τσάμπα να πας στο Ριο Ιανέιρο

                                                                Φώτης Βεζυργιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου