Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά μυστικά περιποίησης και ομορφιάς! !! Της Ηλιάνας Βολονάκη



Όταν κοκκινίζει η επιδερμίδα: Το πίτουρο είναι το ιδανικό, για τους ερεθισμούς που προκαλεί, η παγωνιά στην επιδερμίδα. Βράζουμε μια χούφτα πίτουρο σε ένα λίτρο νερό. Το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο νερό της μπανιέρας.

Για τα κουρασμένα μάτια: Για να διώξουμε εύκολα και γρήγορα τα τυχόν σημάδια κόπωσης ή ερεθισμού από τα μάτια, τοποθετούμε πάνω τους δύο φακελάκια χαμομήλι σε μέτρια θερμοκρασία και παραμένουμε χαλαροί για πέντε λεπτά περίπου.

Μασάζ στα μαλλιά: Η σωστή τεχνική είναι η εξής: πιέζουμε απαλά και σταθερά με τις άκρες των δαχτύλων, ακουμπώντας σταθερά τους δείκτες πίσω από τα αυτιά και με την κατεύθυνση που έχουν οι δείκτες του ρολογιού. Ξεκινάμε προχωρώντας προς το μέτωπο, συνεχίζουμε με κατεύθυνση το κέντρο της κεφαλής για να καταλήξουμε χαμηλά στον αυχένα. Η διάρκεια: πέντε λεπτά. Η κατάλληλη ώρα: Την ώρα που λουζόμαστε. Απλώνουμε το σαμπουάν και κάνουμε μασάζ. Επίσης, μασάζ στα μαλλιά κάνουμε και με ειδικές αμπούλες, για εξειδικευμένα προβλήματα.

Σαμπουάν για λάμψη: Χτυπάμε ένα ή δύο αυγά μέσα σε ένα φλιτζάνι μέχρι να γίνουν αφρός. Τα αλείφουμε στα μαλλιά και κατόπιν ρίχνουμε άφθονο νερό, να καθαρίσουν. 

                                                                  Ηλιάνα Βολονάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου